Haber

Dilan-Engin Polat Çiftinin Tutuklanmasının Ardından 1,5 Milyar Dolarlık Güzellik Sektörü İtibarını Kaybetti!

Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasıyla başlayan ve 600 sosyal medya fenomeninin soruşturulmasıyla devam eden süreçte güzellik kesimi de sancılı olmaya başladı. Güzellik departmanı, şubeden daha çok para kazanıldığını düşünerek fırsat aramaya başlayanların etkisiyle prestijini kaybetti. Hürriyet, yaptığı araştırmayla güzellik merkezlerinin ‘fenomensiz’ yüzüne ışık tuttu.

Kaynak: 1,5 milyar dolarlık ‘güzellik’ prestijini kaybediyor

Yaklaşık iki aydır gündemimiz Dilan-Engin Polat çiftiyle oldukça yoğun.

Güzellik salonu sahibi olan çift, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla tutuklandı; Daha sonra 600 olgunun araştırıldığı söylendi.

Bu gelişmelerin ardından 100 bin kayıtlı salonun ve 300 bin kişinin faaliyet gösterdiği güzellik branşı da zarar görmeye başladı.

Konuyla ilgili araştırma yapan Hürriyet’in haberine göre Uluslararası Sağlık Turizmi Derneği Lideri Dr. Servet Terziler, olayın yarattığı bilgi kirliliği nedeniyle iş dünyasının etkilendiğini söylüyor.

4 milyar dolar ihracat yapan hizmet sektöründe güzellik salonları ve polikliniklerin payı 400 milyon dolar civarında.

Dr. Servet Terziler’e göre sektörün ana cirosunun iç piyasada olduğu ve bunun 1 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın, normalde bir hizmetin piyasanın yüzde 30 altında fiyatla verilebildiğini, influencerların ise yüzde 80 daha ucuza hizmet verdiğini, bu nedenle insanların almayı tercih ettiğini söyledi. bu ucuz hizmet.

Bu durum fenomen dışında klinik güzellik merkezlerinde müşteri azalmasına neden olmuş, itibarlarının zedelenmesi nedeniyle artık daha fazla müşteri kaybetmekle karşı karşıya kalmaktadırlar.

Günümüzde kesimin çok para kazandırdığını düşünenler için Dr. Servet Terziler ve Dr. Naser Dadaşzade, 300 metrekarelik güzellik merkezi açmanın 10 milyon TL’ye mal olacağını söyledi.

Bu büyüklükteki bir merkezden ayda 100-150 bin TL kazanmak mümkün.

İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın, “Kirli para kısmını duyana kadar güzellik salonlarında böyle bir şeyin olabileceği hiç aklıma gelmezdi.”

‘Çanta yapımcısı olarak büyüdüklerini sanıyordum. 42 yıldır bu işi yapıyorum ama bir salonum var ikinci şubeye geçemedim. Ben hem alaydanım hem de üniversitedenim. Büyümek bu kadar kolay mı? Bu yılın 10 aylık döneminde 436 salon açıldı, 275 salon ise kapatıldı. Dolayısıyla bunu hakkıyla yapanlar zor anlar yaşıyor. Bu olaylar bizi en çok zorladı. Oda olarak kontrollere gidiyoruz. Ama son dönemde bir annenin kızıyla birlikte gelip ‘Kızım öğretmen olacak ama ona salon mu açalım?’ dediğini gördük. Hayal edebilirsiniz?

Dr. Servet Terziler, “8-10 aylık bir eğitimin ardından alınan sertifika yeterlidir. Ancak bundan daha fazlası talep edilmeli” diye sitem etti.

‘Güzellik merkezi veya salon açmak isteyenler için yeni kriterler getiren bir düzenlemeye ihtiyaç var. Her şeyden önce tecrübe kriteri önemli.”

Terziler, “Bu işten para akıyor” mantığıyla yaklaşmanın hüsranla sonuçlanacağına da dikkat çekti. Terziler, “Bu işte kullanılan cihazın kalitesi çok önemli. CE belgesi veya FD onayı olup olmadığını da kontrol etmek gerekiyor.” söz konusu.

‘Ancak reklamlarda 30 yıllık makineyi yeniymiş gibi tanıtıyorlar. ‘Ayrıca kullanılan ürünlerin kalitesi de sorgulanmalıdır.’

Kısacası fenomenler nedeniyle hoşluk segmentine dair tüm algılar değişmiş görünüyor. Ancak en önemli konu olan sağlık konusunda dikkatli hareket edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

haberdernekpazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu