Ekonomi

Balık tezgahlarında hamsiden sonra istavrit bekleniyor

Karadeniz’de palamutun ardından bol bol avlanan hamsi mevsimi de bitmek üzere. Balıkçılar tezgahlarda istavrit ile dip balığının bol olmasını bekliyor.

Dönem başında Karadeniz’de bol bol avlanan palamutun ardından hamsi balıkçıların yüzünü güldürdü. Hamsi avının şubat ayında bitmesi beklenirken, balıkçılar dönemin geri kalanında istavrit ve dilbalığının avlanmasını bekliyor.

Hamsiden sonra istavrit

Sinop Üniversitesi Su İşleri Fakültesi Avcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Samsun, Karadeniz’de 12 ayın tamamında tüketilebilecek her türlü balık bulunduğunu ve hamsiden sonra istavrit avcılığının artacağını söyledi. Samsun, “İstavrit 12 ay peşimizi bırakmayan bir balık. Bazı dönemlerde gırgır avcılığı yasaklansa da küçük balıkçılarımız her zaman yakalayabiliyor. Önceki yıllara göre biraz daha az avlanıyor. Boyunda kısalma var ama istavritin çok lezzetli ve tüketilebilir bir balık olduğunu biliyoruz ama yanımızdan ayrılmayan dil balığı da var. Mezgit, barbunya, barbunya ve nadiren kalkan balığının da içinde bulunduğu bu balıklar fiyatları biraz yüksek olsa da zaman zaman tüketebileceğimiz balıklar” dedi.

Balıkçı İsmail Demir, balık tezgahlarında mezgit, hamsi, barbunya gibi balıkların bulunduğunu belirterek, “Bugünlerde havalar sert olduğu için tekneler açılamıyor, havalar durunca tekneler açılır inşallah. , mezgit, istavrit gibi balıklar bazen lüfer, lüfer, levrek gibi balıklar geliyor. Hamsinin şubat ortasına kadar tutulduğunu gördük. Ama tabi ne olur bilemeyiz hamsi mutlaka alınır” dedi. . – SİNOP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu