Haber

Euroleague’de seriyi eşitleyen Fenerbahçe saha avantajını ele geçirdi

THY Euroleague play-off çeyrek final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u 82-78 yenerek seriyi 1-1’e getirdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, Walkup ve Canaan ikilisinin basketleri ile ikinci dakikayı 10-1’lik üstünlükle geçerek rakibini molaya zorladı. Hücumda etkili olmakta zorlanan sarı lacivertlilerin çabaları sonuçsuz kaldı ve Olympiakos ilk çeyreği 24-10 önde tamamladı.

Edwards’ın grubu sürüklemesiyle 8 sayılık seri yakalayan Fenerbahçe Beko, 15. dakikada farkı bir haneye indirdi: 28-20. İlk çeyreğe göre daha organize bir hamle yapan sarı lacivertliler, ikinci çeyreğin ardından rakibini durdurup oyunda dengeyi koruyınca soyunma odasına 37-34 galip geldi.

Karşılaşmanın kırılmasına izin vermeyen ve son çeyreğe 5 sayı farkla (56-51) geride giren Fenerbahçe Beko, son çeyreğe oldukça yeterli bir başlangıç ​​yaptı. Motley ve Guduric’in basketleri ile skora dengeyi getiren sarı-lacivertliler (56-56), 32. dakikada Hayes-Davis’in üçlüğü ile karşılaşmada ilk kez öne geçti: 56-59. Rakibine Vezenkov, Mckissic ve Sloukas ile karşılık veren Olimpiakos yeniden öne geçti: 73-68.

İki takımın ortasında karşılıklı skor üstünlüğünün gidip geldiği son bölümde daha az hata yapan Fenerbahçe Beko, rakibini 82-78 mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç maçı tribünlerden takip etti.

Toplam 3 galibiyet alan takımın Final-Four’a yükseleceği karşılaşmada üçüncü maç 3 Mayıs Çarşamba günü Ülker Spor ve Aktivite Salonu’nda oynanacak.

haberkagithane.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu